Ideāls mēslojums: 2 reizes lielāka tomātu, gurķu un piparu raža

Katram augu attīstības posmam ir nepieciešams savs barības vielu komplekts: piemēram, agrīnā stadijā daudzām kultūrām ir nepieciešami slāpekli saturoši elementi, bet pēc pusotra mēneša – kālija komponenti.

Zemes mēslošana ir svarīga lauksaimniecības prakse, kas var palīdzēt uzlabot augu augšanu un sasniegt labāku ražu. Zemes mēslošanas galvenais mērķis ir nodrošināt augiem ar nepieciešamajām barības vielām, piemēram, slāpekli, fosforu un kāliju, kas ir būtiskas augu izaugsmei un veselībai.

Mēslošanas trūkums var izraisīt nepietiekamu augšanu, kas samazina ražu. Tomēr, ja tiek izmantoti pārāk daudz mēslošanas līdzekļu, tas var izraisīt kaitējumu videi. Lielas devas slāpekļa, piemēram, var noplūst uz gruntsūdeņiem, piesārņojot tos un kaitējot dzīvībai.

Lasi arī: Kekss “Trīs glāzes”: dēļ šī kēksa ledusskapī bieži turu kefīru

Tāpēc svarīgi ir izvēlēties pareizos mēslošanas līdzekļus un tos izmantot saprātīgi, lai nodrošinātu augiem ar to, kas vajadzīgs, un samazinātu vides ietekmi. Tādējādi, zemes mēslošana ir nepieciešama, lai nodrošinātu pietiekamu ražu, bet jāņem vērā arī tās ietekme uz vidi.

Tomēr ir vielas, kas ļoti labi sekmē augu augšanu jebkurā stadijā, ieskaitot ziedēšanas un augļu veidošanās posmu.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment